Waaruit bestaat zeewier?

Zeewier is onmisbaar voor het maken van goede sushi. Doordat de rijst en de vis of het vlees hierin gerold worden, krijgt sushi een extra smaak mee en tevens een lekkere bite. Eigenlijk is zeewier de benaming voor meerdere soorten algen. Deze groeien in de zee en de oceaan, in zout water. Zeewier kan dus eigenlijk overal ter wereld vandaan gehaald worden. In Aziatische landen eet men al langere tijd allerlei gerechten met zeewier en geldt dit lang niet alleen voor sushi. In Westerse landen is dit nog lang niet altijd het geval maar wint zeewier als voedingsmiddel wel snel aan populariteit. We hoeven dus niet raar op te kijken wanneer binnenkort steeds meer gerechten met zeewier intrede gaan doen in restaurants en op andere plaatsen.

De algen waaruit zeewier ontstaat kunnen verschillende kleuren hebben. Vaak is dit een mengsel van meerdere algen en dat verklaart dan ook dat de kleur soms een beetje een combinatie van zwart, groen en blauw is. Bekende soorten zeewier zijn nori, spirulina, arame, kombu en wakame maar er zijn er uiteraard nog veel meer. Zeewier bevat veel goede stoffen zoals calcium, ijzer en mineralen en is daarom erg goed voor het lichaam. Goed voor de cholesterol en het helpt bovendien verschillende klieren in het lichaam beter te functioneren, maar het doet ook nog vele andere dingen die goed zijn voor de gezondheid. Op steeds meer plaatsen kun je zeewier verkrijgen en zo wordt het dan ook steeds makkelijker om er zelf gerechten mee te maken.