De nieuwste Japanse eettrends

De vele mensen die de laatste jaren van sushi zijn gaan houden bieden gelijk een mooie mogelijkheid voor een geheel nieuwe markt. De Aziatische keuken en eetcultuur en dan in het bijzonder de Japanse, wordt alsmaar populairder in ons land maar ook op andere plekken in Europa. Naast restaurants komen er steeds meer winkels die typisch Oosterse producten verkopen waardoor het ook veel eenvoudiger wordt om zelf dergelijke recepten te kunnen bereiden. Deze trend lijkt zich voorlopig nog wel even voort te zetten en het is dan ook interresant om te zien welke gerechten er momenteel in opkomst zijn.

Somen

Dit is een Japans rijstgerecht wat nog niet echt veel bekendheid geniet bij ons in Nederland, maar dit is alleen maar leuk. Het smaakt namelijk heerlijk en is gemaakt van een soort combinatie van rijst en noedels. Bijzonder is dat dit gerecht koud gegeten moet worden en daarom bijzonder verfrissend kan zijn.

Melonpan

De naam doet vermoeden dat het om een broodje met daarin meloen verwerkt gaat maar niets is minder waar. De naam is namelijk meer te danken aan de vorm van het gerecht dan wat erin zit. In werkelijkheid is het een zoet broodje wat vooraf maar soms ook als toetje gegeten wordt. Het is volgens sommigen daadwerkelijk verrukkelijk en iedereen die van zoetigheid houdt zal hier helemaal van gaan watertanden.

Taiyaki

Dit is een heel apart gerecht maar daarom niet minder lekker. Het is geen volledige maaltijd maar eigenlijk meer een soort tussendoortje. Qua uiterlijk lijkt het enigszins op een wafel die met van alles en nog wat gevuld kan worden. Het voordeel is dat daarom bijna iedereen deze lekkernij wel lust. Wanneer dit namelijk niet het geval is kun je altijd een andere vulling proberen en zo zul je vanzelf iets vinden wat je wel zal smaken.

Omu-rice

Dit gerecht is niet heel erg makkelijk te bereiden maar wanneer dit wel lukt of je een plek vindt waar men dit wel kan is het genieten. Het is een combinatie van rijst en ei. Eigenlijk een soort omelet met daarin rijst en nog een aantal andere ingrediƫnten die het een bijzondere smaak geven. Je kunt er bijvoorbeeld ketchup overheen doen maar ook zonder saus kan het verrukkelijk smaken.

corporate-x