Heerlijke sushi

De laatste jaren is sushi in een sneltreinvaart enorm populair geworden. Restaurants die de bekende Japanse rijstrolletjes rijst rolletjes en alle andere gerechten die onder de noemer sushi vallen verkopen, draaien als nooit tevoren. Het is daarom momenteel een zeer lucratief idee om iets met sushi te doen, zeker wanneer je kennis hebt van de Japanse keuken.

Tot een decennia geleden was dit, zeker in Nederland, wel anders. Bepaalde mensen die veel gereisd hadden waren misschien wel eens eerder met sushi in aanraking gekomen en hadden het daarom wel op. Voor anderen was dit totaal niet het geval. Het eten van rauwe vis was sowieso niet bij iedereen iets wat bovenaan het culinaire verlanglijstje stond. Dat is nu wel even anders. De vele smaken die sushi vertegenwoordigd zijn nu ook bij ons geliefder dan ooit.

Het ´all-you-can-eat´ concept is ingeslagen als een bom. Iedereen is gek op het idee dat je onbeperkt kunt blijven eten, vaak voor een periode met een tijdslimiet, zoals voor twee uur of tot een bepaalde eindtijd wanneer het restaurant sluit. Het lekkere hiervan is dat je niet voor verrassende kosten komt te staan en het niet snel zal gebeuren dat je met honger uit een restaurant weggaat. In tegendeel, je zult eerder het gevoel hebben dat je de komende drie dagen geen eten meer hoeft. Een beetje zoals na de kerst dus. Toch is het een prima manier om veel te kunnen proeven en ervoor te zorgen dat je in ieder geval lekker vol weer op huis aan gaat.

Een ander pluspunt van sushi en vooral voor iedereen die het verkoopt is dat het een populair soort eten is om online te bestellen. Net zoals je eenvoudig online voor een verjaardag taart bestellen kunt geldt dit voor sushi hetzelfde. Zo zijn er pakketten samengesteld met genoeg eten voor de hele familie, al kun je ook op wat kleinere schaal bestellen voor slechts een paar personen. Het wordt dan zo snel mogelijk bij je thuis bezorgd en zo hoef je dus niet eens de deur uit om optimaal te kunnen genieten. Maar nog leuker is het natuurlijk om gewoon uit eten te gaan. Je hebt dan meer keuze en kunt veel meer gerechten uit proberen.

Sushi is afkomstig uit Japan, wat de meeste mensen inmiddels al wel zullen weten. Hier wordt het gerecht al duizenden jaren lang gemaakt op allerlei manieren. Wanneer je dus een echte sushi liefhebber bent, is het ontzettend leuk om dit land eens te bezoeken. Restaurants zijn hier in alle soorten en maten en buiten sushi zelf zijn er talloze andere Japanse gerechten die verrukkelijk zijn voor de liefhebber. Het beste sushi restaurant vind je hier ook, de chef hier is al ontzettend oud, maar niemand maakt betere sushi.

corporate-x