Het geheim van Japanse thee

De smaak van Japanse thee is vrij identiek. Het kan in het begin dan ook wat wennen zijn voor iemand die dit nog nooit eerder gedronken heeft. Je moet het als het ware leren drinken maar wanneer dit is gelukt zul je het steeds meer kunnen waarderen. Het is het beste om de thee puur te drinken en dus geen melk of suiker toe te voegen.

De over het algemeen meest bekende Japanse thee is Matcha. Door de manier waarop deze gemaakt wordt is de kleur ferm groen en heeft deze thee een aantal goede eigenschappen waar iedereen van kan profiteren. In tegenstelling tot de thee die men hier gewend is, smaakt de thee een stuk minder zoet. Het heeft juist een meer bittere smaak.

Wanneer je goede Matcha thee wilt kopen is dit niet altijd goedkoop maar dat is dan ook niet heel verwonderlijk. Naast dat deze thee heerlijk kan smaken wanneer je aan de smaak gewend bent is deze ook nog eens zeer gezond. Het is bevorderlijk voor de spijsvertering en kan daarbij enorm helpen tijdens het afvallen. Ook voor mensen die niet af hoeven te vallen is de thee zeer gezond.

corporate-x