Hoe kan je sushi leren maken?

Met de groeiende bekendheid van sushi willen uiteraard steeds meer mensen leren om dit gerecht zelf te maken. Dit is bij lange na niet eenvoudig. Maar gelukkig zijn er voor beginners een hoop hulpmiddelen die het al een stuk gemakkelijker maken. Het is in eerste instantie altijd handig om je in te lezen en wat meer te weten te komen over het gerecht in het algemeen en de beginselen proberen te begrijpen. Wanneer je nog meer wilt leren is een sushi workshop misschien wel een goed idee.

Het lijkt misschien vrij eenvoudig om sushi te bereiden maar dit kan vies tegenvallen. Wanneer iets zelfs maar een beetje niet klopt, kan dit roet in het eten gooien. Dit begint al bij het juist maken van de rijst. Voor sushi heb je een bepaalde soort rijst nodig en zul je bepaalde toevoegingen moeten doen waardoor de rijst goed hecht of als het ware plakt. Losse rijst zoals voor andere gerechten is dan ook niet geschikt. De rijst moet goed plakken wat het rollen makkelijker maakt en er uiteindelijk voor zorgt dat de rolletjes goed blijven.

Wanneer de rijst in orde is zul je deze over het zeewier kunnen uitsmeren en ook dit vergt precisie. Er wordt meestal gebruik gemaakt van een matje om vervolgens te kunnen rollen. Dit doe je natuurlijk niet voordat je ook de vis of groenten hebt toegevoegd. Het rollen zelf moet ook met een bepaald beleid gebeuren zodat je niet alles fijn knijpt maar het wel goed in elkaar valt. Kortom, het kan even duren voordat je de juiste techniek beheerst. Wanneer dit eenmaal gelukt is, zal het de oefening en de tijd die je erin hebt gestopt meer dan waard geweest zijn.

corporate-x