Wat is miso voor gerecht?

Een japans gerecht wat steeds meer aan bekendheid wint is toch wel miso. Buiten dat het enorm lekker kan zijn is het ook nog eens goed voor je. Een echte win-win situatie dus. Mocht je nog niet precies weten wat miso is dan is dit de ideale gelegenheid om daar eens wat meer over te weten te komen.

Net zoals sushi is miso uiteraard afkomstig uit Japan. Het bestaat uit onder andere zout en sojabonen. De hoeveelheid die er inmiso zit van deze ingrediƫnten bepaalt tevens grotendeels de smaak, structuur en kleur. Een ander ingrediƫnt wat een sterke invloed heeft op het uiterlijk is granen en de korrels hiervan die in dit gerecht zitten verwerkt.

Het meest bekende gerecht wat er met miso gemaakt wordt, is toch wel heerlijke soep. Door de Japanners wordt deze op iedere moment van de dag genuttigd. Dit wil niet zeggen dat iedereen non-stop aan de miso soep zit maar dat het zowel in de ochtend bij het ontbijt als in de avond gegeten kan worden. Bij ons wordt het vooral als voorgerecht gezien, net zoals dat met normale soep het geval is.

corporate-x