Verschillende soorten sushi

Inmiddels is sushi voor iedereen in het Westen net zo makkelijk te verkrijgen als voor mensen uit Aziatische landen. Doordat er vele restaurants zijn en het eten makkelijk bezorgd kan worden, kan iedereen makkelijk aan sushi komen. Toch kan het bestellen nog weleens moeilijk zijn voor iemand die totaal geen verstand heeft van dit eten, Dit zit hem vooral in het feit dat de benamingen voor verschillende soorten sSushi nog steeds in het Japans zijn en men dus niet altijd gelijk weet wat dit betekent. Hieronder lees je meer over verschillende soorten Sushi.

Futomaki

Deze soort bestaat uit rijst met meerdere ingrediënten, vaak is dit vis en een of meerdere soorten groenten.

Nigiri

Nigiri kenmerkt zich doordat er geen zeewier om de rijst heenzit. Het is een rolletje rijst met daar bovenop rauwe vis of bijvoorbeeld omelet.

Temaki

Het opvallende aan Temaki is de vorm. Het lijkt op een soort puntje zoals je ook met een puntzak friet ziet. Dit is dan gevuld met rijst, vis, groente of een bepaalde combinatie hiervan.

Maki

Ondanks dat niet iedereen gelijk weet wat maki is, zal iedereen het wel degelijk kennen. Dit is veruit de meest bekende soort sushi. Het gaat hierbij namelijk om het rolletje met zeewier aan de buitenkant en rijst met ingrediënten aan de binnenkant.

Gunkan

Wat gunkan onderscheid is dat het eigenlijk een variant op nigiri is. Doordat de ingrediënten die erop zitten vaak fijner en kleiner zijn zit er echter een extra laagje aan waardoor dit er niet afvalt.

Buiten deze soorten sushi zijn er uiteraard nog talloze andere varianten beschikbaar. De mogelijkheden zijn eindeloos maar de bovengenoemde soorten zijn het bekendst en worden over het algemeen het meeste gegeten.

corporate-x