De beste sushi restaurants van Nederland

In Nederland is men vooral bekend met het geroemde “all you can eat” concept als het om sushi gaat. Voor een vaste prijs kun je eigenlijk zoveel eten als je zelf maar wilt en hoef je nergens op te letten. Toch is dit in lang niet alle restaurants de gang van zaken. Ook in ons land zijn er een aantal zeer luxueuze sushi restaurants waar dit net even iets anders werkt. Voor de echte fijnproever kan het een waar genot zijn deze restaurants eens te bezoeken en te genieten van de talloze culinaire hoogstandjes die de Japanse keuken te bieden heeft. Op de volgende plaatsen wordt sushi maken namelijk verheven tot een vorm van moderne kunst.

De meeste van deze restaurants zijn uiteraard in onze hoofdstad Amsterdam te vinden maar ook ver daarbuiten zijn er een aantal pareltjes. Deze vind je in plaatsen over heel Nederland. Natuurlijk staan lang niet alle goede sushi restaurants op deze lijst maar is het slechts een greep uit het beste wat Nederland op dit vlak te bieden heeft.

Izakaya

Dit restaurant in hartje Amsterdam mocht uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. Het viel al meerdere malen in de prijzen en staat naast het heerlijke eten bekend om de goede drankjes die je er kunt drinken. Izakaya is dan ook zeker een aanrader te noemen.

Mochi

Dit restaurant ligt in de hofstad Den Haag en is een van de beste Aziatische restaurants van ons land. Door de gerechten in een bijzonder jasje te steken is het niet alleen lekker maar tevens een genot voor het oog.

Blue Sakura

Hier kun je op en top genieten van alles wat de Japanse keuken te bieden heeft. Het gaat vooral om de Sushi maar er zijn ook een aantal heerlijke bijgerechten te verkrijgen. Ook is er een zeer uitgebreide drankkaart met voor ieder wat wils. Dit restaurant is gelegen in de stad Zwolle.

Yamazoto

Dit is misschien wel het meest bekende Japanse restaurant van ons land. Het staat dan ook al decennia lang bekend als de plek om Sushi te eten in Nederland en in Amsterdam. Dit restaurant ligt in het Okura hotel en is geliefd bij BNers maar ook bij de meest beroemde internationale sterren wanneer zij Amsterdam bezoeken. Alles is traditioneel Japans en dit proef je in de smaak.

TAO

TAO ligt in het hoge Noorden in de hoofdstad van Friesland, namelijk Leeuwarden. Je vindt hier talloze soorten sushi en het restaurant zelf is ook zeer smaakvol ingericht. Je kunt hier heerlijk genieten van alles wat er op culinair gebied in Japan te vinden is. De sfeer in combinatie met de heerlijke gerechten maken dit een bezoek meer dan waard.

corporate-x