Hoe waaide sushi over naar Nederland?

Het is inmiddels een aantal decennia geleden dat Nederland officieel kennismaakte met het gerecht sushi. In het begin was er bij het merendeel van het volk weinig bekend over deze Japanse lekkernij en werd het als een rare vorm van eten beschouwd.

Er waren op dat moment dan ook nog niet heel veel sushi restaurants en het werd meer gezien als een zeer luxe vorm van eten die lang nog niet bij iedereen aansloeg. De meeste sushi restaurants waren dan ook vrij duur en het was vooral populair onder mensen die kennis hadden van de Aziatische keuken of van Japan. De meeste restaurants in die tijd waren van Japanse eigenaren die in Nederland of Europa waren beland. Vooral in Amsterdam waren een aantal sushi restaurants te vinden waarvoor wel animo was.

Tegenwoordig is dit wel anders. Sinds een aantal jaren geleden het grote publiek sushi begon te waarderen, schoten de “”all you can eat”” sushi tenten als paddenstoelen uit de grond. Er is zelfs een heuse sushifabriek in Nederland en in iedere supermarkt is ook sushi te krijgen. Mensen gaan het daarbij ook steeds vaker zelf maken.

corporate-x