De beste sushi ter wereld

De laatste jaren heeft sushi enorm aan populariteit gewonnen en zeker in Nederland. Misschien was het in andere delen van de wereld al langer vrij geliefd maar dit is zeker op steeds grotere schaal en op steeds meer plaatsen gebeurd. Sushi restaurants schieten uit de grond en zitten voller dan ooit tevoren. Zelf mensen die niet echt weg zijn van vis, wat vaak gelijk met sushi wordt geassocieerd, leren om van het eten te houden. Er zijn dan ook voldoende opties voor gerechten waarin geen vis zit, naast talloze andere mogelijkheden.

Je kunt sushi in vele soorten en maten verkrijgen. Wat voor ons vooral bekend zal zijn, is het zogenoemde “all you can eat” concept. Hierbij bepaal je een vaste prijs en kun je voor een onbeperkte hoeveelheid sushi eten. De enige limiet die hieraan verbonden zit, is vaak een bepaald tijdsbestek. Bij de meeste restaurants is dat rond de twee uur. Verder kun je binnen deze periode bestellen en eten wat je maar wilt, zolang het op de kaart staat natuurlijk. De enige andere voorwaarde is vaak wel dat je niets overlaat en alles op eet. Dit is geheel volgens Japans gebruik en vooral bedoeld om niet onnodig heel veel weg te hoeven gooien.

Toch is dit kwalitatief gezien vaak niet heel erg goede sushi, ondanks dat het vaak prima smaakt. Maar in Japan zelf zijn er een aantal echte chefs die hun hele leven lang al niets anders doen dan sushi maken en dit steeds verder hebben weten te perfectioneren. Je hoeft hier in bepaalde restaurants dan ook niet raar op te kijken wanneer je beter zult eten dan ooit tevoren. Het zal alles overtreffen wat je daarvoor op culinair gebied ooit hebt meegemaakt. Er zit een prijskaartje aan maar alleen de ervaring is dat al meer dan waard voor de echte liefhebber.

In Tokio zit een exclusief restaurant met heel weinig plaatsen maar met de man die over het algemeen bekend staat als de beste sushi chef ter wereld. Zijn restaurant heeft drie sterren en deze chef is inmiddels ruim in de 80 maar doet zijn hele leven al niets anders dan Sushi maken en dit steeds verder perfectioneren. Het is dan ook niet altijd makkelijk om hier een tafeltje te krijgen en te kunnen eten maar, wanneer dat toch lukt zal het alle moeite meer dan waard zijn. Je zult waarschijnlijk nooit meer zulke kwalitatief goede sushi proeven.

corporate-x