De bijzondere smaak van Ramen noodles

Nadat sushi bij het grotere publiek steeds geliefder werd, lijken er steeds meer Japanse gerechten over te waaien onze kant op. Een goed voorbeeld hiervan zijn Ramen noodles. Pakweg een jaar of tien geleden wist waarschijnlijk niemand wat dit precies was en kende men alleen de ramen die in de kozijnen zitten. Nu is dat anders en zijn er steeds meer plaatsen waar deze noedels te verkrijgen zijn.

De naam “Ramen” omschrijft het gerecht in totaliteit en niet alleen noedels zelf. Het gaat hierbij dus ook om de soep waarin deze het best bereid wordt en de overige ingrediĆ«nten. Een typisch Ramen gerecht bezit buiten de noedels ook nog vlees en bepaalde groenten. Het bereiden hiervan neemt veel tijd in beslag en dit is nu juist wat de smaak zo bijzonder maakt.

De noedels zelf die een echt Ramen gerecht maken zijn ook weer anders dan de noedels die je misschien normaal gewend bent om te eten. Hierin zitten een speciale soort ui verwerkt in combinatie met bloem. Dit zorgt ervoor dat deze een lekkere bite behouden en niet heel klef worden, hoe heet de soep zelf ook is.

corporate-x