Sushi restaurants in Nederland

Sinds het moment dat sushi enorm populair werd in Nederland, heeft het aantal restaurants dat zich specialiseert in het typisch Japanse eten zich rap vermenigvuldigd. Het leek wel of deze restaurants ineens overal vandaan kwamen, wat ook niet zo heel vreemd is, gezien massa’s mensen er ook plots naartoe wilde.

Steeds meer mensen zagen hier wel brood in en besloten een bestaande formule om te gooien of helemaal opnieuw te beginnen. Dit door bijvoorbeeld via https://qeld.com/nl/ of ergens anders een eenvoudige bedrijfslening af te sluiten. Met nieuw kapitaal wordt het een stuk gemakkelijker iets nieuws neer te zetten, en zodoende de eerste meters te maken. Door de enorme rage die er omtrent sushi en sushi restaurants ontstaan is, was dit niet eens zo moeilijk.

Opvallend is dat in andere delen van de wereld de rolletjes met rijst en veelal vis al veel langer werden gegeten, maar dat in Nederland toch wat langer leek te duren. Uiteindelijk lijkt dat echter ruimschoots ingehaald en is nagenoeg iedereen overstag. Of het ooit nog weg te denken is tussen allerlei andere soorten restaurants is daarom ook maar zeer de vraag. De all-you-can-eat formule slaat overal enorm aan. Hiermee kun je voor een vooraf vastgesteld bedrag, meestal voor een paar uur, zoveel eten als je zelf wilt. Dit heeft als grootste voordeel dat je van alles kunt uitproberen. Daarnaast hoef je er niet over in te zitten dat je met een half lege maag het restaurant weer hoeft te verlaten. Vaak kunnen eters zelf hun bestellingen eenvoudig doorgeven met behulp van een tablet of menukaart waarbij de gerechten aangekruist kunnen worden.

Goede sushi restaurants in Nederland

Vooral in de hoofdstad Amsterdam zijn een aantal uitstekende sushi restaurants te vinden. Zo staat Izakaya bekend als een trendy restaurant voor de echte fan van allerlei Japanse gerechten. Dit wordt dan ook door mensen overal vandaan bezocht. Een andere aanrader in de hoofdstad is Yamazoto, wat zich bevindt in het zeer bekende Okura hotel. Dit zijn slechts een paar van de meest bekende namen, maar de hoofdstad kent tal van andere uitstekende Japanse en Aziatische restaurants.

In veel andere grote steden zijn eveneens goede Japanse restaurants te vinden. Ongeacht waar je woont hoef je dus nooit heel ver te reizen voor een goed sushi diner. Zo is er in Groningen restaurant Imono, wat al eens bekroond werd als het beste sushi restaurant van de stad. Aan de andere kant van het land in Maastricht is Dadawan te vinden. Hier wordt buiten sushi ook nog een groot aantal andere Aziatische gerechten geserveerd, in combinatie met lekkernijen uit andere delen van de wereld, waardoor de keuze heel divers is. Dit restaurant heeft tevens een vestiging in Arnhem.

corporate-x